Quantcast
FT: «Κουρελιασμένοι» οι Ισπανοί Σοσιαλιστές μετά την παραίτηση Σάντσες - enikonomia.gr
share

FT: «Κουρελιασμένοι» οι Ισπανοί Σοσιαλιστές μετά την παραίτηση Σάντσες

δημοσιεύτηκε:

«Μια επώδυνη μάχη για τον έλεγχο του ισπανικού Σοσιαλιστικού κόμματος έληξε με την ήττα του ηγέτη του, Πέδρο Σάντσες, βυθίζοντας την κεντροαριστερή αντιπολίτευση στη χειρότερη κρίση της εδώ και δεκαετίες, αλλά αυξάνοντας τις ελπίδες για ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ισπανία εδώ και εννέα μήνες», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει:

«Ο κ. Σάντσες παραιτήθηκε αργά την Κυριακή, αφού έχασε σε μια κρίσιμη ψηφοφορία στην ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος. Αφού χτυπήθηκε από τα φτωχά αποτελέσματα των εκλογών και μια εντεινόμενη δυσάρεστη διαφωνία για τη κατεύθυνση του Σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE), τελικά έπεσεθύμα ενός «πραξικοπήματος» που σχεδίασε μια συμμαχία βαρόνων περιφερειακών κομμάτων».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Οι αντίπαλοί του τώρα αντιμετωπίζουν το κοπιαστικό έργο της ανοικοδόμησης ενός πολιτικού κινήματοςπου έχει ρημαχτεί από τους εσωτερικούς διχασμούς –και στο οποίο μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος παραμένει πιστό στον κ. Σάντσες και την πολιτική του πορεία.

«Οι Σοσιαλιστές είναι κουρελιασμένοι», επεσήμανε ο Manuel Arias Maldonado, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα. «Πιστεύω ότι η στήριξή τους εξακολουθεί να έχει βάση, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να δούμε πού βρίσκεται. Και δεν έχουν καθόλου προφανείς ηγέτες που θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση αυτή τη στιγμή».




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.