Quantcast
FT: Ο ολοκληρωτισμός Ερντογάν βάζει την Τουρκία σε δοκιμασία - enikonomia.gr
share

FT: Ο ολοκληρωτισμός Ερντογάν βάζει την Τουρκία σε δοκιμασία

δημοσιεύτηκε:

«Η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας σχηματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με διαταγή του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδειξε ποιος έχει τον έλεγχο προεδρεύοντας στο πρώτο υπουργικό της συμβούλιο. Ο νέος του πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον οποίο επέλεξε ο ίδιος, ανακοίνωσε ότι «το πιο σημαντικό καθήκον του» θα είναι να μετατοπίσει την Τουρκία από το κοινοβουλευτικό σύστημα στο προεδρικό, νομιμοποιώντας της εξουσίες που ήδη έχει αποκτήσει ο κ. Ερντογάν», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times και προσθέτει:

«Η Τουρκία αντέδρασε επίσης επιθετικά στην αναγνώριση τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους ως γενοκτονία από την γερμανική Βουλή. Εν τω μεταξύ, απειλούμενη από τους τζιχαντιστές του ISIS στα σύνορα με την Συρία, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προώθηση των κουρδικών πολιτοφυλακών που στηρίζονται από την Ουάσιγκτον, κάτι που την φέρνει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, τον σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ».

Και καταλήγει: «Εν μέσω αυτής της καταιγίδας, ο κ. Ερντογάν μπορεί να νιώθει χαρούμενος για την καταδίκη της πρώην Μις Τουρκία, ένα από τα 2.000 πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για προσβολή του από τότε που έγινε πρόεδρος. Βρήκε επίσης τον χρόνο για να αποκηρύξει τον οικογενειακό σχεδιασμό και την αντισύλληψη ως αντίθετα στις μουσουλμανικές αξίες και επιζήμια για το μέλλον της Τουρκίας. Αλλά και πάλι, το όραμα του για το μέλλον στρέφεται γύρω από αυτόν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.