Quantcast
FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τους επενδυτές ομολόγων - enikonomia.gr
share

FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τους επενδυτές ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαιτέρως ανήσυχοι είναι οι διεθνείς επενδυτές ομολόγων ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σε άρθρο με τίτλο «Η ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα τρομάζει τους επενδυτές» αναφέρεται η επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο και οι συναντήσεις τους με fund και τραπεζίτες για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το πολυσυζητημένο ενημερωτικό σημείωμα του αναλυτή της Capital Group, Joerg Sponer,το οποίο περιέγραφε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «απόλυτο χάος» και «χειρότερο από τον κομμουνισμό».

Οι Financial Times παραθέτουν σειρά τοποθετήσεων αναλυτών οι οποίες συγκλίνουν στο ότι οι επενδυτές απαιτούν εγγυήσεις πολιτικής σταθερότητας πριν προχωρήσεις σε επενδύσεις στην χώρα μας και στο ότι θεωρείται πιθανό να μην κάνει η τρόικα δεκτές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που ξεκινήσουν οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Μεταξύ αυτών, η τοποθέτηση του Alberto Gallo, αναλυτής της Royal Bank of Scotland, ο οποίος επισημαίνει: «οι εκλογές τον επόμενο Φεβρουάριο θα μπορούσαν να είναι καταλύτης για έναν ακόμα γύρο αστάθειας στα ομόλογα, και έχουμε ελάχιστη διαύγεια σε ότι αφορά τις όποιες αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί πριν από μήνες. Η ελληνική οικονομία είναι πολύ μοχλευμένη, και παρά τα πρόσφατα σχέδια για ελάφρυνση του χρέους για τις επιχειρήσεις, ο αποπληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ρίσκο. Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρη σε πολλά σημεία»

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.