Quantcast
FT: Το δημοψήφισμα θα πλήξει την φερεγγυότητα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

FT: Το δημοψήφισμα θα πλήξει την φερεγγυότητα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Προκλητική χαρακτηρίζουν οι Financial Times την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να απειλήσει με δημοψήφισμα τους δανειστές, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και μη επίτευξης συμφωνίας.

“Ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε πως θα καλέσει σε δημοψήφισμα τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να πιέζουν την Αθήνα για την επιβολή αυστηρής λιτότητας”, επισημαίνουν οι Financial Times, σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, λίγες μόλις ώρες μετά την κίνηση συμφιλίωσης με τους εταίρους – ήτοι τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας – ο Αλέξης Τσίπρας κατέστη εκ νέου προκλητικός, απειλώντας με δημοψήφισμα.

Ωστόσο, παρά την απειλή για δημοψήφισμα, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Ο Αλ. Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα απέναντι στο ΔΝΤ, παρά το γεγονός πως η Αθήνα δίνει μάχη για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αυτή την εβδομάδα.

Όπως προειδοποιούν οι Financial Times, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα την αβεβαιότητα για την Ελλάδα. Αβεβαιότητα που θα διαρκέσει για εβδομάδες, απειλώντας ευθέως τη φερεγγυότητα της Ελλάδας.

Άλλωστε, η αντίστοιχη προσπάθεια για δημοψήφισμα, το 2011, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους δανειστές της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.