Quantcast
Φυσικό αέριο: Πού έφτασε σήμερα η τιμή της μεγαβατώρας -Τι σημαίνει για την Ιταλία η αύξηση της τιμής του - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Πού έφτασε σήμερα η τιμή της μεγαβατώρας -Τι σημαίνει για την Ιταλία η αύξηση της τιμής του

δημοσιεύτηκε:

“Εκτοξεύθηκε “εκ νέου σήμερα, Πέμπτη, 25 Αυγούστου η τιμή του φυσικού αερίου, λίγα 24ωρα πριν σταματήσει για τουλάχιστον 3 ημέρες ο Nord Stream.

Όπως μεταδίδει το barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 300 ευρώ την μεγαβατώρα, καθώς  διαμορφώθηκε στα 310.300 ευρώ. Ωστόσο η πιο υψηλή τιμή που κατέγραψε εντός της ημέρας το φυσικό αέριο ήταν στα 318.000 ευρώ και η πιο χαμηλή του άγγιξε τα 297.000 ευρώ .  Η τιμή του χθες ήταν στα 292. 150 ευρώ.

Ιταλία- Εμπορική Ένωση Confcommercio: Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θέτει σε κίνδυνο 370.000 θέσεις εργασίας

Κινδυνεύουν να χαθούν 370.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν  120.000 επιχειρήσεις  λόγω της συνεχόμενης αύξησης τιμής του πετρελαίου, όπως εκτιμά η Εμπορική Ένωση της χώρας Confcommercio.

Σύμφωνα με την Ένωση, οι εταιρίες του τομέα των υπηρεσιών θα δαπανήσουν φέτος 33 δισεκατομμύρια ευρώ για λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Το ποσό αυτό είναι τριπλάσιο  σε σχέση με το 2021 (ήταν 11 δισεκατομμύρια ευρώ) και πάνω από διπλάσιο σε σύγκριση με το 2019 (14,9 δισεκατομμύρια ευρώ).

«Το όλο αυτό σκηνικό προκαλεί σοβαρή ανησυχία», αναφέρει η ιταλική εμπορική ένωση και ζητά νέες, έκτακτες βοήθειες από την ιταλική κυβέρνηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.