Quantcast
Γαλλία- Βρετανία: Συμφωνία για τη διαχείριση της κρίσης στο μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Γαλλία- Βρετανία: Συμφωνία για τη διαχείριση της κρίσης στο μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

H γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση θα υπογράψουν την Πέμπτη συμφωνία σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών, που συρρέουν στο Καλαί στη Βόρεια Γαλλία, και θα αφορά ιδίως θέματα ασφαλείας, «τη μάχη εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακίνησης» και την ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τη συμφωνία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα υπογράψουν στο Καλαί ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και η Βρετανίδα ομόλογός του Τερέσα Μέι. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με εκπροσώπους συλλόγων και τοπικούς αξιωματούχους, προσθέτει το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η γαλλοβρετανική συμφωνία προβλέπει «την ενίσχυση από τη μία της κοινής δέσμευσης για την ασφάλεια του λιμανιού, την κοινή και αποφασιστική μάχη εναντίον των εγκληματικών δικτύων διακινητών, τη διακίνηση ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει από την άλλη μέτρα «που θα ενισχύουν τους μηχανισμούς παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αναπτυχθούν στην περιοχή σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους τοπικούς αξιωματούχους, με στόχο ιδίως την προστασία των πιο ευάλωτων ανθρώπων».

Ο Καζνέβ θα επισκεφθεί κατόπιν το βράδυ της Πέμπτης το Βερολίνο για μία συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ με επίκεντρο «το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη», ενώ θα εκδοθεί και μια κοινή ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.