Quantcast
Γαλλία: Η εταιρεία CTT, κατασκευάστρια δεξαμενών μεταφοράς LNG, αποσύρεται από τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Η εταιρεία CTT, κατασκευάστρια δεξαμενών μεταφοράς LNG, αποσύρεται από τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Ο όμιλος τεχνολογίας με ειδίκευση στην κατασκευή δεξαμενών μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), o Gaztransport & Technigaz (GTT), στη Γαλλία, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, αφότου μελέτησε τα δύο τελευταία πακέτα των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και τα οποία απαγορεύουν την παροχή μηχανολογικών υπηρεσιών σε ρωσικές εταιρείες.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας,  εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από ενδελεχή ανάλυση του όγδοου και ένατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία.  Όπως σημειώνεται στο κείμενο του δελτίου τύπου, η GTT θα αναστείλει τη σύμβασή της με τη ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Zvezda για την κατασκευή 15 παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς LNG,  από τις 8 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας θα περιοριστεί στην ολοκλήρωση των έργων των δύο «πλέον τεχνολογικά προηγμένων» μεταφορέων φυσικού αερίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι στον κατάλογο των παραγγελιών της δεν θα περιλαμβάνει πλέον έργα στη Ρωσία.

Παραγγελίες για τη Ρωσία στα ασιατικά ναυπηγεία

Ταυτόχρονα, στο δελτίο τύπου σημειώνεται ότι άλλες παραγγελίες σε ναυπηγεία της Ασίας για την κατασκευή έξι πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου κατηγορίας παγοθραυστικών και δύο πλωτών μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου για ρωσικά έργα στην Αρκτική συνεχίζονται κανονικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η GTT υπέγραψε σύμβαση με τη Saren B.V. (κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών Saipem και της τουρκικής Renaissance Heavy Industries) για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τριών OGT (πλατφόρμες που θα στεγάσουν μονάδες με εξοπλισμό υγροποίησης) για το έργο Arctic LNG-2.

Η GTT ειδικεύεται στην ανάπτυξη και αδειοδότηση της κατασκευής συστημάτων κρυογενικών μεμβρανών για τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.