Quantcast
Γαλλία και Ισπανία ζητούν πίσω το μπόνους της απόσυρσης από το VW Group - enikonomia.gr
share

Γαλλία και Ισπανία ζητούν πίσω το μπόνους της απόσυρσης από το VW Group

δημοσιεύτηκε:

Oι γαλλικές αρχές θα ζητήσουν από το Volkswagen Group να επιστρέψει τις κρατικές επιχορηγήσεις (μπόνους απόσυρσης) που έχουν διατεθεί για την αγορά των οχημάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ της VW, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Γαλλίας κ. Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

«Εάν οι κρατικές επιδοτήσεις δόθηκαν για την αγορά των υποτιθέμενων “καθαρών αυτοκινήτων”, τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να επιστραφούν» ανέφερε στη γαλλική τηλεόραση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γάλλος υπουργός.

Η απαίτηση επιστροφής των επιχορηγήσεων για απόκτηση «καθαρών αυτοκινήτων» στη Γαλλία έρχεται να προστεθεί στην ίδια απαίτηση της ισπανικής κυβέρνησης όπου οι επιχορηγήσει ανέρχονταν σε 1.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι πώλησε 946.064 αυτοκίνητα στη Γαλλία τα οποία εφοδιάζονταν με το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπής ρύπων ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης οι επιχορηγήσεις απόκτησης «καθαρών» αυτοκινήτων ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 1.000 ευρώ.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πως σήμερα 1 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι τυχαίες δοκιμές μέτρησης ρύπων στη Γαλλία…

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.