Quantcast
Γαλλία: Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας

δημοσιεύτηκε:

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και σπουδαστές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους σε ολόκληρη τη Γαλλία,  διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι κινητοποιήσεις στιγματίσθηκαν από επεισόδια και συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, περίπου 390.000 άνθρωποι – 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές σύμφωνα με συνδικαλιστικές ενώσεις – συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, ένας αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από την 9η Μαρτίου, όταν διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο.

Τα συνδικάτα, που απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, εξήγγειλαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για την 5η και 9η Απριλίου.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αποτελεί ένα κακό οιωνό για την σοσιαλιστική κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, που έχουν ήδη αποδυναμωθεί, λόγω της αντίθεσης μερίδας του εκλογικού σώματος της Αριστεράς σε αυτή τη μεταρρύθμιση, μόλις 13 μήνες πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.