Quantcast
Γαλλία: Μέτωπο κατά της Μαρίν Λεπέν - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Μέτωπο κατά της Μαρίν Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Τρεις εβδομάδες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον τρίτο καμικάζι της επίθεσης στο θέατρο Bataclan.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, πρόκειται για τον Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκάντ, 23 ετών, κάτοικο Στρασβούργου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο τρίτος καμικάζι είχε ταξιδέψει στα τέλη του 2013 μαζί με τον αδελφό του και φίλους του στη Συρία.

Οι περισσότεροι συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στη Γαλλία την άνοιξη του 2014, ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε στη Συρία για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της τρομοκρατίας δεν φαίνεται ωστόσο να απασχολούν αυτή τη φορά ιδιαίτερα τον προεκλογικό αγώνα ενόψει του κρίσιμου, δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ και το εάν και κατά πόσον θα στηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους για να ανακόψει την ξέφρενη ανοδική πορεία των ακροδεξιών της Μαρίν Λεπέν.

 

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Κυβέρνηση και Σοσιαλιστές διατυμπανίζουν τις δεσμεύσεις τους για δημοκρατικό μέτωπο, ώστε να αποτραπεί η νίκη της ακροδεξιάς, με συνέπεια την απόσυρση των υποψηφίων τους στις 3 πρώτες μεγάλες περιφέρειες.

Ό,τι και να αποφασίζει όμως η ηγεσία στο Παρίσι, ο 71χρονος υποψήφιος στην ανατολική περιφέρεια γύρω από την Αλσατία, ο Ζαν Πιερ Μασερέ έχει τις δικές του αρχές και δεσμεύσεις και παραμένει στο δεύτερο γύρο.

Το πρωτοφανές είναι ότι μέλη της λίστας του που δεν συμφωνούν μαζί του, δεν μπορούν τελευταίες ώρες να διαγράψουν το όνομά τους. Έτσι σε ένδειξη αντίστασης κατεβαίνουν στους δρόμους κάνοντας προπαγάνδα υπέρ του δεξιού υποψηφίου. Με βαριά καρδιά και σοκαρισμένοι, οι υποστηρικτές των Σοσιαλιστών συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να ψηφίσουν δεξιά προκειμένου να μη θριαμβεύσει η Μαρίν Λεπέν.

Ο Νικόλα Σαρκοζί από την άλλη πλευρά προσπαθεί να σταθεί όσο μπορεί στο ύψος, των δύσκολων περιστάσεων για το κόμμα του. Τέλος, η Μαρίν Λεπέν σαρώνει θριαμβευτικά και το πολιτικό τοπίο στη Γαλλία αλλάζει σταθερά και γρήγορα.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.