Quantcast
Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό - "Παράθυρο" διαλόγου με την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό – “Παράθυρο” διαλόγου με την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε απεργίες και διαδηλώσεις για την συνταξιοδοτική ρύθμιση που προωθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητούν τα συνδικάτα της χώρας ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Σημειώνεται πως αυτός είναι ο 10ος κύκλος απεργιών και διαδηλώσεων που γίνεται τους τελευταίους μήνες.

Η σημερινή απεργία είναι ήδη αισθητή από το πρωί στους τομείς των μεταφορών καθώς επίσης και της εκπαίδευσης. Από την πλευρά των συνδικάτων υπήρξαν ωστόσο σήμερα κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση της διαβούλευσης με το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι  δηλώσεις

Ο  γενικός γραμματέας της CFDT, Λοράν Μπερζέ δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος διαβούλευσης, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να παγώσει τουλάχιστον για  1 μήνα τη διαδικασία εφαρμογής του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από πλευράς του ο επικεφαλής της CGT,Φιλίπ Μαρτινέ είπε  ότι τα συνδικάτα θα συνυπογράψουν μία επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία θα τον καλούν να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου για το συνταξιοδοτικό και εκ παραλλήλου να ορίσει ένα διαμεσολαβητή για την επίλυση του ζητήματος. Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει αρνηθεί ως σήμερα την διαβούλευση με τα συνδικάτα, χωρίς ωστόσο να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να παγώσει την διαδικασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.