Quantcast
Gazprom: Με 37 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου εφοδιάζεται σήμερα η Ευρώπη- Η ανησυχία για τις εταιρείες - enikonomia.gr
share

Gazprom: Με 37 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου εφοδιάζεται σήμερα η Ευρώπη- Η ανησυχία για τις εταιρείες

δημοσιεύτηκε:

Με  37 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας θα εφοδιάσει σήμερα η Gazprom την Ευρώπη.  Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως χθες η Gazprom εφοδίασε την Ευρώπη με 42,4 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το  interfax.com μετέδωσε τη Παρασκευή, 28 Απριλίου πως η Gazprom προειδοποίησε πως θα είναι δύσκολο έργο για τις ευρωπαϊκές εταιρείες να αναπληρώσουν τα αποθέματα του φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης.  « Ο ανταγωνισμός για το LNG  θα  έχει σημαντική επίπτωση στους όγκους του φυσικού αερίου που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά» σημείωσε η εταιρεία.

Πάντως οι τερματικοί σταθμοί  LNG της Ευρώπης είχαν μέση  χωρητικότητα 58% τον Μάρτιο λόγω της απεργίας που έγινε στους τερματικούς σταθμούς της Γαλλίας  καθώς το φορτίο μέχρι στιγμής τον Απρίλιο ανέρχεται στο 66% . Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των γαλλικών τερματικών που διαχειρίζεται η Elengy επιστρέφει σταδιακά σε λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.