Quantcast
Gazprom: Στη Siemens Energy "πετάει το μπαλάκι" για την επαναλειτουργία του Nord Stream 1 - enikonomia.gr
share

Gazprom: Στη Siemens Energy “πετάει το μπαλάκι” για την επαναλειτουργία του Nord Stream 1

δημοσιεύτηκε:

Η επαναλειτουργία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream εξαρτάται από τη Siemens Energy, σύμφωνα με την Gazprom

Όπως δήλωσε στο Reuters o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μαρκέλοφ, η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία  προς την ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή εάν η Siemens Energy δεν επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής που έγινε στο  Βλαδιβοστόκ για το πότε ο αγωγός θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου την άντληση φυσικού αερίου είπε  « Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens . Πρέπει πρώτα να επισκευαστεί ο εξοπλισμός » απάντησε ο κ. Μαρκέλοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή  ότι εντόπισε διαρροή λαδιού στη μοναδική τουρμπίνα που λειτουργεί στον σταθμό Πορτοβάγια και ότι θα αναστείλει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέχρι να  ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής.

Ωστόσο την επομένη ημέρα, το Σάββατο, η Siemens Energy είχε επισημαίνει πως  δεν της είχε ανατεθεί να πραγματοποιήσει τις εργασίες επισκευής και ότι το πρόβλημα που έχει αναφέρει η Gazprom δεν επηρεάζει συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και ότι  θα μπορούσε να σφραγιστεί  επί τόπου το σημείο όπου εντοπίστηκε η διαρροή.

Πηγή Πληροφοριών  Reuters

 

φυσικό αέριο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.