Quantcast
Gazprom: Θα εφοδιάσει την Ευρώπη με 40,9 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σήμερα μέσω Ουκρανίας - Οι προβλέψεις για τη ζήτηση - enikonomia.gr
share

Gazprom: Θα εφοδιάσει την Ευρώπη με 40,9 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σήμερα μέσω Ουκρανίας – Οι προβλέψεις για τη ζήτηση

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 40,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα στείλει σήμερα μέσω Ουκρανίας η Gazprom στην Ευρώπη, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο όμιλος.  Η ποσότητα αυτή είναι ίδια με την ποσότητα που διοχετεύθηκε χθες.

Φυσικό αέριο: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τη ζήτηση στην Ευρώπη

Υπενθυμίζεται πως και το bnn.network αναφέρθηκε πρόσφατα στο θέμα του φυσικού αερίου. Όπως τονίστηκε, σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις αναλυτών, η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενδέχεται να μειωθεί ελαφρώς το 2023 λόγω της εφαρμογής πολιτικών για την ενεργειακή απόδοση και του κλίματος αλλά και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ωστόσο, η ζήτηση φυσικού αερίου μπορεί να αυξηθεί λόγω της σταδιακής κατάργησης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα και λιγνίτη, της αύξησης της παραγωγής υδρογόνου και βιομεθανίου και της ανάγκης για ευελιξία και εφεδρεία στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής.

Η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενδέχεται να παρουσιάσει διακυμάνσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την τιμή του LNG από άλλες περιοχές, όπως από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την  Αυστραλία και τη Αλγερία.

Σημειώνεται δε πως οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη έφτασαν σε επίπεδα- ρεκόρ το 2022, αλλά ενδέχεται να μειωθούν το 2023 λόγω της υψηλότερης ζήτησης και τιμών στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.