Quantcast
Γερμανία: Αυξήθηκε κατά 6,8% ο αριθμός των μεταναστών το 2014 - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αυξήθηκε κατά 6,8% ο αριθμός των μεταναστών το 2014

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 6,8% σημείωσε ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία το 2014, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναλυτικότερα,  η Γερμανία  υποδέχθηκε 519.300 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).  Τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, η Γερμανία τον υποδέχτηκε κυρίως από τη Ρουμανία, ακολούθησαν οι μετανάστες από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, οι πολίτες που προέρχονταν από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, συνεχίζουν να καταφθάνουν στη Γερμανία, ενώ  ο αριθμός των μεταναστών από την Ιταλία  και την Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 3,9%.

Εξίσου εντυπωσιακή αύξηση (107,7%) κατέγραψε και ο αριθμός των μεταναστών που προέρχονταν από τη Συρία.

Μεταξύ άλλων, η Γερμανία δέχτηκε το 2014 συνολικά  8,2 εκατομμύρια ξένους,  εκ των οποίων, τα 3,7 εκατομμύρια προήλθαν από χώρες της ΕΕ, ενώ τα 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι  προήλθαν από άλλες χώρες, κυρίως από την Τουρκία (1,5 εκατομμύριο, που αποτελεί την μεγαλύτερη κοινότητα ξένων της Γερμανίας).

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή η Γερμανία, αποτελεί τον κυριότερο προορισμό των προσώπων που αιτούνται άσυλο στην Ευρώπη. Το 2014 δέχθηκε περισσότερους από 200.000 αιτούντες (μια αύξηση ύψους 60% σε σύγκριση με το 2013).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.