Quantcast
Γερμανία: Διολισθαίνει σε ύφεση η οικονομία της - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Διολισθαίνει σε ύφεση η οικονομία της

δημοσιεύτηκε:

Η  οικονομία στη Γερμανία διολισθαίνει σε ύφεση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φουστ, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα σημαντική αύξηση της απαισιοδοξίας στον επιχειρηματικό κλάδο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Ifo, το κλίμα στη γερμανική οικονομία επιδεινώθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 84,3 μονάδες, κατά 4,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και σε κάθε περίπτωση κατά πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου, οι οποίοι είχαν προβλέψει πτώση 87 μονάδες.

«Βλέπουμε μεγάλο μείον σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του Ifo Κλάους Βολράμπε και επισήμανε ότι ειδικά οι κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα από την ενέργεια είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι για τον χειμώνα. «Η βιομηχανία κοιτάζει τους επόμενους έξι μήνες με μεγάλη ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Φουστ και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.