Quantcast
Γερμανία – Γαλλία θεωρούν επικοινωνιακό σόου την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα - enikonomia.gr
share

Γερμανία – Γαλλία θεωρούν επικοινωνιακό σόου την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

δημοσιεύτηκε:

Με… στωικότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν Βερολίνο και Παρίσι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Γερμανία και η Γαλλία αποτιμούν ως επικοινωνιακό σόου την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία.

Μάλιστα, πηγές από τις δύο κυβερνήσεις, καθιστούν σαφές πως Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ,  δεν αναμένεται να δώσουν διαστάσεις στο ζήτημα.

Άλλωστε, εκτιμούν πως λόγω των προβλημάτων της Ρωσίας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επίκειται να αποκομίσει σπουδαία οικονομικά οφέλη.

Το μόνο που θα κερδίσει η Αθήνα, εξηγεί το Bloomberg, είναι μία ακόμη πολιτική απειλή προς τους Ευρωπαίους αλλά και μία γεωπολιτική μετατόπιση.

Από τη γαλλική κυβέρνηση διαρρέουν πως η κίνηση του Τσίπρα συνιστά απόρροια της πίεσης των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.

«Συνιστά πρόβλημα η απουσία ενός σταθερού στρατηγικού πλάνου εκ μέρους της Ελλάδας» σημειώνει αξιωματούχος της Γαλλίας.

Από την πλευρά του Βερολίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίκαλε Ροθ, εκφράζει την πεποίθηση πως οι συζητήσεις Αθήνας – Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν στο πνεύμα των κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει στο ευρώ μόνο από οικονομικής άποψης. Είναι σημαντικό να διατηρήσει και την κοινή εξωτερική πολιτική» συμπληρώνει.

Πάντως, το think tank της Γερμανίας Carnegie Institute προειδοποιεί πως η στρατηγική της Ελλάδας απέναντι στη Μόσχα και τις Βρυξέλλες είναι κοντόφθαλμη, καθώς το μόνο που πετυχαίνει είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.