Quantcast
Γερμανία: Γιατί ο πληθωρισμός της θα παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό για άλλα δύο χρόνια - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Γιατί ο πληθωρισμός της θα παραμείνει σε διψήφιο ποσοστό για άλλα δύο χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Σε διψήφιο ποσοστό αναμένεται να παραμείνει για επιπλέον 2 χρόνια ο πληθωρισμός της Γερμανίας, όπως αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Συμβουλίου των οικονομολόγων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της χώρας.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί επειδή το λειτουργικό κόστος των εταιριών της Γερμανίας έχει αυξηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διογκωθεί. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αυξήσει περαιτέρω το κόστος για τα προϊόντα διατροφής και για την ενέργεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό του πληθωρισμού της Γερμανίας να αυξηθεί  με ταχύτερο ρυθμό από αυτό που είχε καταγράψει στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας

Ο δείκτης των Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας σημείωσε μια αύξηση της τάξεως περίπου 11,3%το Νοέμβριο του 2022. Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας είχε αυξηθεί στο 10,4% τον Οκτώβριο 2022  από το 10% που ήταν το Σεπτέμβριο, όπως είχαν δείξει τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας  της χώρας,” Destatis”.

Το καμπανάκι της Bundesbank

Η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank είχε προειδοποιήσει ότι ακόμη και να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και στην ηλεκτρική ενέργεια, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να “κατέβει” ο πληθωρισμός της Γερμανίας από το διψήφιο ποσοστό που βρίσκεται σήμερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.