Quantcast
Γερμανία: Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μετά από 46 χρόνια - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μετά από 46 χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε από την ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, την Bundestag, το σχέδιο του εθνικού προϋπολογισμού για το 2015. Μετά από 46 χρόνια, ο γερμανικός προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, σχέδιο που υπεψηφίστηκε από 474 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 113, με μόλις μία καταγεγραμμένη αποχή.

Ο Γερμανός  Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην δημόσια γερμανική ραδιοφωνία, επεσήμανε πως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του 2015 συνιστά δέσμευση για το μέλλον καθώς όπως υπογράμμισε: «όλοι μας θα έχουμε μέτρο σύγκρισης, ακόμη και οι κυβερνήσεις που θα διαδεχθούν τη σημερινή. Η τήρηση της δέσμευσης που αναλαμβάνουμε θα είναι δύσκολη».

Η προώθηση ενός σχεδίου ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αποτελούσε προτεραιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε μάλιστα δηλώσει ρητά πως ακόμη για το πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει εισηγηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας, δεν πρόκειται να επηρεάσει επιβαρυντικά το στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.