Quantcast
Γερμανία: Κυβερνητικό σχέδιο δημιουργίας σταθμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Κυβερνητικό σχέδιο δημιουργίας σταθμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει σε όλη τη χώρα το δίκτυο των σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να δοθεί ώθηση στην υποτονική ζήτηση στην αγορά αυτού του είδους των οχημάτων, αναφέρει ένα έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στοχεύει στην ύπαρξη ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων στους δρόμους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης έως το τέλος της δεκαετίας.

Ο στόχος προσκρούει στο υψηλό κόστος του οχήματος και στις ανησυχίες των οδηγών σχετικά με τις υποδομές και την περιορισμένη αυτονομία της μπαταρίας των αυτοκινήτων. Έτσι στη Γερμανία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μόλις στα 24.000 μοντέλα σε μια αγορά περίπου 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. «Εμείς θα δημιουργήσουμε σταθμούς φόρτισης γρήγορης εξυπηρέτηση κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Στη Γερμανία επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 100 σημεία εξυπηρέτησης για ταχεία φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επιτρέπουν στους οδηγούς να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες των οχημάτων τους σε λιγότερο από μία ώρα. Υπάρχουν επίσης περίπου 4.800 σταθμοί φόρτισης που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.