Quantcast
Γερμανία: Πτώση κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Πτώση κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερο από το αναμενόμενο επιδεινώθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW, με τις αβεβαιότητες για την έκβαση των συνομιλιών για το Brexit και τη μελλοντική εμπορική πολιτική στις ΗΠΑ να σκιάζουν τις προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στις 10,4 μονάδες από τις 16,6 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 15,0 μονάδες.

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 76,4 μονάδες από τις 77,3 τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 77,2.

Ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αχίμ Βάμπαχ δήλωσε ότι η υποχώρηση των προσδοκιών ήταν πιθανώς αποτέλεσμα των πρόσφατων, χαμηλότερων των αναμενόμενων στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις και τις εξαγωγές.

«Η πολιτική αβεβαιότητα αναφορικά με το Brexit, το μέλλον της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής καθώς ο σημαντικός αριθμός των επικείμενων εκλογών στην Ευρώπη πλήττει περαιτέρω τις προσδοκίες», δήλωσε ο Βάμπαχ. «Ωστόσο, το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία δεν επιδεινώθηκε σημαντικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.