Quantcast
Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η ανεργία τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η ανεργία τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Οκτώβριο, με το ποσοστό της ανεργίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας.

«Χάρη στην βελτίωση του φθινοπώρου, η ανεργία μειώθηκε σημαντικά, η απασχόληση αυξήθηκε και πάλι και η ζήτηση για νέο προσωπικό ενισχύθηκε περαιτέρω», δήλωσε ο Φρανκ-Γιούργκεν Βάισε, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 13.000 στα 2,662 εκατ., σύμφωνα με την υπηρεσία εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί μόνο κατά 1.000 άτομα.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 6,0%, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας επίσης ανήλθε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 691.000, αποτελώντας ένδειξη ότι οι εταιρίες ολοένα και περισσότερο δυσκολεύονται να βρουν γρήγορα νέο προσωπικό στην αγορά εργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.