Quantcast
Γερμανία: Στα 14 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει το πλεόνασμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Στα 14 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει το πλεόνασμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού

δημοσιεύτηκε:

Στα 14 δισ. ευρώ μπορεί να ανέλθει το πλεόνασμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Γερμανίας σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.


Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό οφείλεται στη σταθερή οικονομική μεγέθυνση και στα αυξανόμενα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η προηγούμενη πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αν και τα οικονομικά ινστιτούτα είχαν προβλέψει τον περασμένο μήνα ρεκόρ πλεονασμάτων στον κυβερνητικό προϋπολογισμό συνολικά –που περιλαμβάνει και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων– για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα είναι καλά νέα για τους συντηρητικούς της Μέρκελ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πρασίνους, οι συνδυασμένες προτάσεις των οποίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 100 δισ. ευρώ των δημοσίων δαπανών τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σημειώνεται ότι, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να δημοσιεύσει τις επόμενες προβλέψεις του για τα φορολογικά έσοδα στα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ/ Der Spiegel/Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.