Quantcast
Γερμανία: «Θύμα» των Χούθι και το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla - enikonomia.gr
share

Γερμανία: «Θύμα» των Χούθι και το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla

δημοσιεύτηκε:

Οι Χούθι “έπληξαν” και το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στην Γερμανία. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla αναγκάστηκε να αναστείλει για περίπου 2 εβδομάδες το σύνολο της παραγωγής της στο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Βερολίνο επειδή δεν υπάρχουν κάποια εξαρτήματα σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων των Χούτι της Υεμένης σε αυτά.

«Επειδή δεν υπάρχουν κάποια εξαρτήματα, είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου την παραγωγή οχημάτων στο “Gigafactory”  Βερολίνου-Βρανδεμβούργου. Αυτό το μέτρο δεν αφορά σε «επιμέρους τομείς», σημείωσε η Tesla σύμφωνα με το  news.yahoo.com,

Η παραγωγή των οχημάτων θα ξαναρχίσει από τις 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της », συμπλήρωσε ο Tesla. Υπενθυμίζεται δεν πως σχεδόν το 10% του παγκόσμιου εμπορίου διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η Tesla κατασκευάζει από τον Μάρτιο του 2022 ηλεκτρονικά αυτοκίνητα στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο και στο εργοστάσιο αυτό απασχολούνται σχεδόν 11.500 άτομα. Η εταιρεία πάντως θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή οχημάτων της στο  Grünheide σε 1 εκατομμύριο ετησίως από 500.000 που ήταν ο στόχος.  Το εν λόγω εργοστάσιο της Tesla παράγει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 250.000 οχήματα ετησίως. Η χωρητικότητα αποθήκευσης για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας θα αυξηθεί από 50 σε 100 γιγαβατώρες ετησίως και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες για το θέμα αυτό.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.