Quantcast
Γερμανία: Το Υπουργείο Οικονομικών ζητεί το FDP για να μπει σε κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Το Υπουργείο Οικονομικών ζητεί το FDP για να μπει σε κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Στέλεχος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στη Γερμανία δήλωσε πως προκειμένου να μπει το κόμμα σε κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θα ζητήσουν να τους δοθεί το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εδώ και χρόνια έχει στα «χέρια» του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το εγκαταλείψει.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών θεωρείται «φυσικός σύμμαχος» των συντηρητικών της Μέρκελ και η βοήθειά τους ίσως κριθεί απαραίτητη μετά την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου, κατά την οποία το CDU πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Χαν, μέλος της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής του FDP, το κόμμα του θεωρεί εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, αν η καγκελάριος ταχθεί υπέρ του γαλλικού σχεδίου για την δημοσιονομική ένωση της Ευρωζώνης.



«Το FDP δεν θα πρέπει να μπει σε καμιά κυβέρνηση στην οποία δεν θα μπορεί να ονομάσει εκείνο τον υπουργό Οικονομικών», υπογράμμισε ο Χαν μιλώντας στην εφημερίδα «Bild».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.