Quantcast
Γερμανική βόμβα: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διασώσουμε την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Γερμανική βόμβα: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διασώσουμε την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Oι πολιτικοί της ευρωζώνης δεν είναι υποχρεωμένοι να διασώσουν την Ελλάδα καθώς η χώρα δεν αποτελεί πλέον σημαντικό συστημικό κίνδυνο για το ευρώ, είπε την Τετάρτη υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel.

Ο κ. Μίκαελ Φουκς, μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post,  σημείωσε πως “δεν υπάρχει δυνατότητα εκβιασμού πλέον. Η Ελλάδα δεν έχει συστημική σημασία για το ευρώ”.

Παράλληλα ο Γερμανός βουλευτής ξεκαθαρίζει ότι “αν ο Αλέξης Τσίπρας από το ελληνικό αριστερό ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα μπορούσε να πάρει πίσω τις διαρθρωτικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδα, τότε η Τρόικα θα πάρει πίσω τις πιστώσεις της”.

“Παραπέρα μειώσεις στο χρέος θα μπορούσαν να υπάρξουν, εκτός εάν κανείς αφήσει εκτός το ευρώ τη χώρα και ανακτήσει έτσι την ανταγωνιστικότητας της”, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Tagespiegel, ο οικονομολόγος από το οικονομικό think tank του Μονάχου, Ifo, κ. Χανς – Βέρνερ Ζιν.

Εξάλλου, οικονομολόγος από το οικονομικό think tank της Κολωνίας, ΙΙW, κ. Μίκαελ Χούτερ, πιστεύει πως “η νομισματική ένωση θα μπορούσε να αντέξει μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Οι συνέπειες της μετάδοσης  για τις άλλες χώρες θα ήταν ελάχιστες”.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.