Quantcast
Γερμανοί Βιομήχανοι: Χαμένη χρονιά το 2014 - enikonomia.gr
share

Γερμανοί Βιομήχανοι: Χαμένη χρονιά το 2014

δημοσιεύτηκε:

Χαμένη χρονιά για τη γερμανική οικονομία θεωρούν το 2014 εργοδοτικές οργανώσεις και ερευνητικά ινστιτούτα που επικρίνουν την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ – με τη συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοσοσιαλιστών (CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) – ότι υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Ακόμη και πολιτικοί από την κυβέρνηση συνασπισμού εμφανίζονται επικριτικοί για την πολιτική, σημειώνει το περιοδικό. 

“Το πρώτο έτος χαραμίστηκε, καθώς έγιναν πολλές δαπάνες με λίγη προσοχή στο μέλλον”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο, προσθέτοντας ότι αν η Γερμανία δεν προσέξει, “θα έχουμε χάσει πάλι σε πέντε έως δέκα χρόνια την ανταγωνιστικότητά μας”. “Η πολιτική για το 2015 πρέπει να είναι: περισσότερες επενδύσεις και λιγότερη αναδιανομή”, συνιστά ο Γκρίλο στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία Ντένις Σνόουερ κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι θέτει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την καθιέρωση ελάχιστου μισθού. Η σύνταξη στα 63 και η σύνταξη των μητέρων ενισχύουν μεν την αγοραστική δύναμη, αλλά ταυτόχρονα δίνονται λάθος μηνύματα, πρόσθεσε ο Σνόουερ. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.