Quantcast
Για φοροδιαφυγή ελέγχεται ο Π. Ιγκλέσιας των Podemos - enikonomia.gr
share

Για φοροδιαφυγή ελέγχεται ο Π. Ιγκλέσιας των Podemos

δημοσιεύτηκε:

Για πιθανή φοροδιαφυγή ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές της Ισπανίας ο ηγέτης του κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Economista».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 36χρονος αρχηγός του κόμματος, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων στην Ισπανία, ελέχεται για «φορολογική απάτη», καθώς και για το ενδεχόμενο να έχει λάβει χρήματα από πηγές της Βενεζουέλας, καθώς και από τον ιδιοκτήτη ενός τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος στηρίζει τους Podemos.

Η εφημερίδα σημειώνει πως εάν αποδειχθεί ότι φοροδιαφεύγει ο Ιγκλέσιας, που το 2013 δήλωσε εισόδημα 69.696 ευρώ, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για το κόμμα του, που έχει μετατρέψει την πάταξη της φοροδιαφυγής σε κεντρικό του σύνθημα.

Ο ίδιος, απαντώντας μέσω twitter, υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπορεί να το κάνει μέσα από την ιστοσελίδα μας».

Σημειώνεται πως οι Podemos έχουν αναθέσει την εκπόνηση του σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον Ερβέ Φαλσιανί, το πρώην στέλεχος της HSBC, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.