Quantcast
Γιατί ο πλουσιότερος τραπεζίτης της Ασίας αποκάλεσε το δολάριο "οικονομικό τρομοκράτη" - Η... διορθωτική δήλωση - enikonomia.gr
share

Γιατί ο πλουσιότερος τραπεζίτης της Ασίας αποκάλεσε το δολάριο “οικονομικό τρομοκράτη” – Η… διορθωτική δήλωση

δημοσιεύτηκε:

Τον “μεγαλύτερο οικονομικό τρομοκράτη στον κόσμο”, αποκάλεσε το δολάριο ο πλουσιότερος τραπεζίτης της Ασίας και ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας, της Kotak Mahindra Bank, Ουντάι Κοτάκ. Στη συνέχεια όμως, έσπευσε να… διορθώσει.

«Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα για το δολάριο χρησιμοποίησα κατά λάθος τις  λέξεις “οικονομικός τρομοκράτης” και θα ήθελα αυτό να το διορθώσω. Αυτό που εννοούσα ήταν ένα αποθεματικό νόμισμα που έχει δυσανάλογη ισχύ είτε αυτό αφορά σε έναν λογαριασμό nostro και αύξηση επιτοκίου 500 μονάδες βάσης είτε αυτό αφορά σε αναδυόμενες χώρες που έχουν δολάρια για ρευστότητα» σημείωσε ο Κοτάκ, όπως μετέδωσε το  www.tasnimnews.com το οποίο επικαλέστηκε πληροφορίες του TASS.

Υπενθυμίζεται πως ο Κοτάκ είπε την Παρασκευή πως η ινδική ρουπία μπορεί να γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και χαρακτήρισε το δολάριο ως τον «μεγαλύτερο οικονομικό τρομοκράτη στον κόσμο».  Μάλιστα ο δισεκατομμυριούχος προτρέπει τον κόσμο να στραφεί τώρα προς ένα εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα. Επίσης επεσήμανε πως τέτοιου είδους αλλαγές συμβαίνουν μία φορά τον αιώνα και είναι καιρός η Ινδία να κάνει τη ρουπία αποθεματικό νόμισμα για ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν νομίζω πως η Ευρώπη μπορεί να κάνει αποθεματικό το νόμισμά της γιατί είναι μια ένωση ευρωπαϊκών εθνών. Δεν νομίζω ότι η Βρετανία ή η Ιαπωνία έχουν το θάρρος να το κάνουν παρόλο που είναι ελεύθερα νομίσματα τόσο η βρετανική λίρα όσο και το γεν. Θεωρώ πως η  Κίνα έχει θέμα εμπιστοσύνης με πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.