Quantcast
Γιλντίζ: Ναι σε αγωγό αερίου αλλά μόνο μέσω Τουρκίας - enikonomia.gr
share

Γιλντίζ: Ναι σε αγωγό αερίου αλλά μόνο μέσω Τουρκίας

δημοσιεύτηκε:

Θετικά βλέπει η Τουρκία την ύπαρξη αγωγού φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος θα διασχίσει την Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γιλντίζ είπε ότι «υπό τον όρο να στηριχθεί στο καθεστώς της Κύπρου και σε σχέση με τον δίκαιο διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία βλέπει θετικά έναν αγωγό φυσικού αερίου που μπορεί να περάσει από την Τουρκία».

«Από οικονομικής άποψης το πιο πραγματοποιήσιμο είναι αυτό. Εμείς σε κανένα πρόγραμμα δεν εκμεταλλευτήκαμε τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας. Και σε αυτό το πρόγραμμα δεν θα τα εκμεταλλευτούμε. Και θα είμαστε πάντοτε υπέρ της άποψης ότι πρέπει ο τομέας της ενέργειας να χρησιμοποιείται για σκοπούς ειρήνης», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, ο Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι αυτές οι επισκέψεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία ή την Ρωσία και την Τουρκία αλλά όλη την περιοχή. «Ήταν εποικοδομητικές. Πολύ θετικές», σχολίασε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.