Quantcast
Γιούνκερ: «Δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά» - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: «Δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά»

δημοσιεύτηκε:

«Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Δεν κατανοώ, γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά» δήλωσε, στο κλείσιμο της συζήτησης για το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περί «οικείου προσώπου στην εξουσία, στην Ελλάδα», που επικρίθηκαν από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου.

“Δεν κατανοώ γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά”, υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι η σήμερα, η ευρωομάδα της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έκανε λόγο για πρωτοφανείς παρεμβάσεις που υπονομεύουν το κύρος και την πολιτική ουδετερότητα της Κομισιόν και για αντιδημοκρατικές πρακτικές που φέρνουν στο νου τις χειρότερες πρακτικές της νεο-αποικιοκρατίας. Η παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν έχει προκαλέσει επίσης σχετικές ερωτήσεις στο ΕΚ από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, Γ. Κατρούγκαλο και Μ. Γλέζο.

Σημειώνεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει από την Αθήνα ότι θέλει “οικεία πρόσωπα στην εξουσία” και είχε καλέσει τους Έλληνες να μην στηρίξουν ακραίες δυνάμεις. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.