Quantcast
Γκάμπριελ: Ανεπαρκές το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ: Ανεπαρκές το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Το σχέδιο ύψους 300 δισ. ευρώ της Ευρωπαικής Επιτροπής για την ενίσχυση των επενδύσεων δεν είναι αρκετά μεγάλο ούτε λεπτομερές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το ποσό “όχι μόνο δεν είναι επαρκές”, αλλά δεν είναι σαφές για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. “Είμαι εντελώς αντίθετος στη δημιουργία ενός προγράμματος στήριξης”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα και ότι στο τέλος τα χρήματα θα χάνονταν και δεν θα προέκυπτε κάτι βιώσιμο από αυτά.

Ο κ. Γκάμπριελ, που είναι επίσης αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να παρουσιάσει έναν κατάλογο με έργα που θα μπορούσαν να προωθήσουν την ενότητα της Ευρώπης, αντίστοιχα με την προώθηση της γερμανικής ενότητας μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. 

Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 δισ. ευρώ χωρίς την αύξηση του δημοσίου χρέους, αλλά με τη μεόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων στο πλαίσιο  ενός ταμείου που θα έχει κεφάλαια 21 δισ. ευρώ (από πόρους της ΕΕ και της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων).

 

Πηγή: Ρόιτερς

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.