Quantcast
Γκάμπριελ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους

δημοσιεύτηκε:

Πολιτική παρέμβαση υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης Τσίπρα, έκανε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους” είπε και συνέχισε:

“Πολλά χρόνια στηρίζουμε την Ευρώπη και την Ένωση και για αυτό επιλέγουμε να παραμείνουμε εκεί και όχι αλλού. Για εμένα προσωπικά πάντοτε το αριστερό σήμαινε προοδευτικό αλλά η σημερινή κατάσταση κάθε άλλο παρά προοδευτική φαντάζει.

Για δημοψήφισμα Παπανδρέου είπε πως διαφέρει πολύ από τη σημερινή κατάσταση καθώς ο Παπανδρέου ζητούσε ψήφο υπέρ της Ευρώπης και όχι κατά όπως είναι σήμερα, κάτι που βέβαια δεν ταυτίζεται με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εννοείται πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν δημοψήφισμα. Το ζήτημα με τη χώρα σήμερα είναι πως δεν υπάρχει στη χώρα κυβερνητική συνοχή. Θεωρώ σκανδαλώδες το ότι σήμερα μία αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει τη “λεηλάτηση” των φτωχών στρωμάτων. Επίσης ποτέ δεν ετέθη πρόταση φορολόγησης του πλούτου από την Ελλάδα”.

“Θα πρέπει να δούμε ποιος ωφελήθηκε από την καταστροφή αυτού του κράτους» τόνισε ο Γκάμπριελ. «Τα προγράμματα απέτυχαν από τους λάθους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά πρέπει να δούμε τι γίνεται με την παρούσα κατάσταση. Αν συνθηκολογούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε εισέλθει σε μια Ένωση χωρίς κανόνες”.

“Ασχολούμαστε σήμερα με την κατάσταση στην Ελλάδα κυρίως λόγω των ανθρώπων της χώρας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το λαό και να βοηθήσουμε την κατάσταση. Και τα 18 κράτη μέλη είναι ανοιχτά στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Η έκφραση της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθερη. Στην Ευρωζώνη δεν υπάρχουν όμως μόνο δικαιώματα, υπάρχουν και οικονομικές δεσμεύσεις και θα πρέπει να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί και να ακολουθηθεί. Η Ελλάδα από την πλευρά της θα πρέπει να κάνει κάθε δυνατή κίνηση ώστε να βρει και εσωτερική σταθερότητα”, ανέφερε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.