Quantcast
Γκάμπριελ στη Bild: Η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί - enikonomia.gr
share

Γκάμπριελ στη Bild: Η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί

δημοσιεύτηκε:

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο επικεφαλής του SPD παρά τα πενιχρά αποτελέσματα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Γερμανία  εκτιμάει ότι η Μέρκελ του CDU μπορεί να ηττηθεί στις εκλογές του 2017.

Σε μια συνέντευξη του στην Γερμανική εφημερίδα BILD ο Γκάμπριελ ανέφερε ότι: «σε μια δημοκρατία, ο καθένας είναι δυνατόν να νικηθεί» και πρόσθεσε ότι το  SPD θα προτάξει έναν υποψήφιο καγκελάριο και να διεκδικήσει την καγκελαρία»

Εμείς, οι σοσιαλδημοκράτες θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Ο ηγέτης του SPD πρόσθεσε:

Αποδεικνύεται αυτή την περίοδο η πραγματική αδυναμία των συντηρητικών στα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος:

Η διαμάχη για την Ευρώπη μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε και πολλά άλλα ζητήματα όπως η ενέργεια δείχνουν ότι η Γερμανία χρειάζεται αλλαγές.  Ως εκ τούτου, το SPD θα ξεκινήσει το 2017 με ένα πρόγραμμα για το μέλλον της Γερμανίας, πως θα είναι η Γερμανία το 2025.

Στο SPD ανέκαθεν έδιναν μεγάλη σημασία στην αύξηση της άμεσης συμμετοχής στο κόμμα.

Ως εκ τούτου, τα μέλη συζήτησαν  σχετικά με τη συμφωνία συνασπισμού με τους χριστιανοδημοκράτες. Από τα μέλη θα προκύψει ποιος θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος πριν από τις εκλογές από το SPD.  Όλα αυτά θα έχουν επιλυθεί έως το 2016.

Θα θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία; Ο  Γκάμπριελ το άφησε ανοικτό:

«Εκτός από το γεγονός ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαι υποψήφιος για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, ωστόσο 2  χρόνια πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν έχει νόημα να φιλοσοφούμε για την υποψηφιότητα.

Οι  πολίτες της Γερμανίας θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε εκλεγμένοι για τέσσερα χρόνια, για να κυβερνηθεί η Γερμανία σταθερά και καλά.

Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το μεγαλύτερη ίσως πρόγραμμα κοινωνικής δημοκρατικής μεταρρύθμισης είχε τεθεί σε εφαρμογή εδώ και δεκαετίες.

Το SPD έδωσε βάρος σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις: «Από την ανακούφιση των οικογενειών, την ευθυγράμμιση των συντάξεων μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας, καλύτερες ευκαιρίες συμμετοχής για τα άτομα με αναπηρία, ο περιορισμός στην κατάχρηση των συμβάσεων εργασίας και πολλά άλλα είναι αυτά που έχουν επιτευχθεί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.