Quantcast
Γνωρίστε τον άνθρωπο που πούλησε μία εφαρμογή για 54 εκατ. και τώρα κάνει τον γύρο του κόσμου - enikonomia.gr
share

Γνωρίστε τον άνθρωπο που πούλησε μία εφαρμογή για 54 εκατ. και τώρα κάνει τον γύρο του κόσμου

δημοσιεύτηκε:

Μόνιμες … διακοπές με την οικογένειά του σε όλον τον κόσμο κάνει ο Γκάρετ Γκι. Πριν δύο χρόνια, ο ίδιος και η σύζυγός του Τζέσικα πήραν την απόφαση να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους και να αρχίσουν να ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο με τα δύο μικρά παιδιά τους.

Η απόφαση να πουλήσουν τα πάντα, έναντι 45.000 δολαρίων, να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στη Γιούτα και να γυρίσουν όλον τον πλανήτη με δύο μικρά δεν είναι εύκολη και σίγουρα όχι συνηθισμένη. Ωστόσο, το 2015 ο Γκάρετ Γκι σχεδίασε μία εφαρμογή σάρωσης για τα κινητά τηλέφωνα, την οποία πούλησε στο Snapchat σε μία συμφωνία συνολικού ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων, και αυτό τους χάρισε ένα πολύ σημαντικό οικονομικό «μαξιλάρι».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ η οικογένεια ταξιδεύει εδώ και δύο χρόνια σε όλον τον κόσμο, δεν έχει σπαταλήσει ακόμη όλα τα χρήματα που έλαβε από την πώληση των υπάρχοντών της. Μέχρι στιγμής, η τετραμελής οικογένεια έχει επισκεφθεί 45 χώρες, έχει επιβιβαστεί σε 150 και παρόλα αυτά έχει ακόμη αρκετά χρήματα να δαπανήσει. Μάλιστα, έχουν αρχίσει να βγάζουν χρήματα, αφού μέσω του μπλογκ που άνοιξαν άρχισαν να συνεργάζονται με διάφορες εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν.


«Αρχικά, χρηματοδοτούσαμε τα ταξίδια μας από την πώληση της περιουσίας μας», δήλωσε ο Γκάρετ Γκι σε συνέντευξή του στο CNBC και προσέθεσε: «κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας, ωστόσο, καταγράφαμε τα πάντα στο YouTube και στο Instagram, όπως οι travel blogger και έτσι αρχίσαμε να έχουμε και έσοδα από τις … διακοπές μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.