Quantcast
Goldman Sachs: Η τράπεζα θα καταβάλει 215 εκατ. δολάρια σε 3.000 εργαζόμενες για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Η τράπεζα θα καταβάλει 215 εκατ. δολάρια σε 3.000 εργαζόμενες για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση

δημοσιεύτηκε:

H αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs  βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση και θα πρέπει να καταβάλει  το ποσό των 215 εκατ. δολαρίων σε 3.000 πρώην και νυν εργαζόμενες  προκειμένου να τεθεί στο αρχείο ομαδική αγωγή εναντίον της.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα και προσθέτει πως η συμφωνία αφορά περί τις 2.800 υπαλλήλους σε θέσεις εταίρων και αντιπροέδρων  στην Νέα Υόρκη  από τον Ιούλιο 2002 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023 και  στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο 2004 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023.

Η δίκη κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για την εκδίκαση της ομαδικής αγωγής είχε ορισθεί για τις 5 Ιουνίου. Η αρχική αγωγή κατά της Goldman Sachs είχε κατατεθεί το 2010.

Η τράπεζα κατηγορείτο για 75 περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας (χειρονομίες, ανάρμοστα σχόλια, προσκλήσεις για σεξουαλικές σχέσεις) καθώς και για μισθολογικές διακρίσεις και άρνηση προαγωγής σε γυναίκες εργαζόμενες εξαιτίας του φύλου τους.

«Στόχος μου στην υπόθεση αυτή ήταν πάντα να υποστηρίξω τις ισχυρές γυναίκες της  Wall Street », δήλωσε μία από τις ενάγουσες, η Αλισον Γκάμπα, στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Ύστερα  από μία δεκαετία έντονης αντιδικίας, οι δύο πλευρές δέχθηκαν να επιλύσουν το θέμα. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις ομάδες μας, τους πελάτες και τις δραστηριότητές μας, αναφέρει σε  κοινή ανακοίνωση η Goldman Sachs

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.