Quantcast
"Γονατίζει" τους Τούρκους η ακρίβεια: Εκρηκτικές αυξήσεις σε πατάτες και λεμόνια - enikonomia.gr
share

“Γονατίζει” τους Τούρκους η ακρίβεια: Εκρηκτικές αυξήσεις σε πατάτες και λεμόνια

δημοσιεύτηκε:

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας “εκτοξεύει” τις τιμές στην πατάτα, στα κρεμμύδια και στο λεμόνι.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του FOX που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, γίνονται τεράστιες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που έχουν οι πολίτες κάθε μέρα στην κουζίνα τους, όπως οι πατάτες, τα κρεμμύδια και τα λεμόνια. Οι τιμές τους αυξήθηκαν 614% μέσα σε έναν χρόνο.

Τι λένε οι πολίτες και οι πωλητές λαϊκών αγορών

Την αγανάκτηση τους για τις απίστευτες αυξήσεις που έχουν γίνει σε βασικά προϊόντα εκφράζουν Τούρκοι πολίτες.  Αναλυτικά:

  • “Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού  είναι σαν του χρυσού. Κοιτάζουμε τις τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα καν “, τόνισε μια νοικοκυρά της χώρας.
  • “Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στη λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία του, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές” περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς, πωλητής  λαϊκής.

Πάντως το πραγματικό πρόβλημα των Τούρκων είναι η οικονομία. Και η  οικονομία θα είναι αυτή που θα κρίνει τις εκλογές στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό  δίκτυο.

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πατάτες και λεμόνια: Πόσο πωλούνταν πέρυσι και πόσο φέτος

Όπως μεταδίδει το 247 newsbulletin , oι πατάτες στην Τουρκία πωλούνταν πέρυσι 70 λεπτά ενώ φέτος πωλούνται 5 λίρες .Τα κρεμμύδια πέρυσι πωλούνταν  60 λεπτά και φέτος κοστίζουν τουλάχιστον 5  λίρες . Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μπορεί  κανείς να βρει στις λαϊκές αγορές  τις πατάτες σε 12,95 λίρες και τα κρεμμύδια  σε 9, 75 λίρες.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα

Τουρκία
Τουρκία
Τουρκία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.