Quantcast
Google: Η ρομποτική το νέο μεγάλο στοίχημα - enikonomia.gr
share

Google: Η ρομποτική το νέο μεγάλο στοίχημα

δημοσιεύτηκε:

Σε αναζήτηση συνεργασιών με μεγάλες βιομηχανίες για την ανάπτυξη ρομποτικής τεχνολογίας που θα βοηθήσει στη δημιουργία καινοτόμων χειρουργικών προγραμμάτων και μηχανημάτων βρίσκεται η Google. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αρχίσει συνεργασία με τη Johnson & Johnson.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας. Σε ανακοίνωσή της, πάντως, η Johnson & Johnson τόνισε πως η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, καθώς χρειάζεται να λάβει το «πράσινο φως» των αρμόδιων αρχών.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να αναπτύξουν τεχνολογία για τη δημιουργία ενός λογισμικού που θα επιτρέπει στους χειρουργούς να έχουν καλύτερη ορατότητα κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης, καθώς και να λαμβάνουν ταχύτερα και πιο αξιόπιστα δεδομένα για την υγεία του ασθενούς την ώρα του χειρουργείου. Το εγχείρημα αυτό εστιάζει, επίσης, στη λεγόμενη ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο που αποσκοπεί στην χρήση λιγότερων εργαλείων και περισσότερης τεχνολογίας για την αποφυγή μεγάλης απώλειας αίματος και πόνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.