Quantcast
Guardian: Προκαλεί σοκ η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος - enikonomia.gr
share

Guardian: Προκαλεί σοκ η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος

δημοσιεύτηκε:

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Financial Times κινείται η βρετανική εφημερίδα «Guardian», σε δημοσίευμα της οποίας σημειώνεται ότι προκαλεί σοκ η ανακοίνωση της Γερμανίας ότι απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, καθώς δεν πληροί τους όρους που ανέμεναν οι υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Η ανακοίνωση – σοκ από το Βερολίνο, σημειώνεται, ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την υποβολή επίσημου αιτήματος από την Ελλάδα στους εταίρους της στην Ευρωζώνη να επεκτείνει τη δανειακή σύμβαση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει μια κρίση ρευστότητας.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα συνέλθουν αύριο, Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Η προσπάθεια αυτή θα είναι η τρίτη στη σειρά μέσα σε δέκα ημέρες να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει έντονες αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη μπροστά στο ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, νωρίτερα η Κομισιόν περιέγραψε το αίτημα της Ελλάδας, που εκλαμβάνεται ευρέως ως υπαναχώρηση της Ελλάδας από τις απαιτήσεις της, θετικό σημάδι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε έναν συμβιβασμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.