Quantcast
Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 - enikonomia.gr
share

Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2014

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη του αμερικανικού τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο και οι νέες παραγγελίες για μεταποιημένα προιόντα μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχασε κάποια δυναμική στο τέταρτο τρίμηνο. 

Το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υπηρεσιών μειώθηκε στις 56,2 μονάδες τον Δεκέμβριο (που είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο) από 59,3 μονάδες τον Νοέμβριο. 

Η Wall Street ανέμενε μείωση του δείκτη στις 58 μονάδες. 

Ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου ανέφερε ότι οι νέες παραγγελίες για μεταποιημένα προιόντα μειώθηκε κατά 0,7% τον Νοέμβριο μετά τη μείωση επίσης κατά 0,7% του Οκτωβρίου. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μία πτώση των παραγγελιών 0,5%. 

Η αμερικανική οικονομία φαίνεται ότι έχει επιβραδυνθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, μετά την ταχύτερη ανάπτυξή της τα τελευταία 11 χρόνια στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό αντανακλά την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και της οικονομίας της Ευρωζώνης, καθώς και την ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας. 

Ωστόσο, με την εγχώρια ζήτηση να ενισχύεται, μέσα στο πλαίσιο που δημιουργείται από τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων και την πιο σταθερή αύξηση των μισθών, η όποια επιβράδυνση της οικονομίας θα είναι πιθανόν προσωρινή, εκτιμά το πρακτορείο Reuters. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.