Quantcast
Η Apple προβλέπει μείωση πωλήσεων στο α' τρίμηνο του 2016, για πρώτη φορά μετά το 2003 - enikonomia.gr
share

Η Apple προβλέπει μείωση πωλήσεων στο α’ τρίμηνο του 2016, για πρώτη φορά μετά το 2003

δημοσιεύτηκε:

Αισθητή μείωση αναμένονται να καταγράψουν για πρώτη φορά  οι πωλήσεις των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας Apple το πρώτο τρίμηνο του 2016 μετά από το 2003, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιεύει το Bloomberg.

Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Τα έσοδα της εταιρείας προβλέπεται να κυμανθούν  από 50 έως 53 δισ. δολ το πρώτο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 55,5 δισ. δολάρια».

Ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ ανέφερε ότι: «Η εταιρεία που επεκτάθηκε στην Κίνα και προχώρησε στην προσφορά νέων υπηρεσιών και προϊόντων (όπως Apple Watch για να διευρύνει τις δραστηριότητες), αλλά και η εξάρτηση της εταιρίας από το iPhone την καθιστά ευάλωτη στην επιβράδυνση της ζήτησής τους. Εκτός από το iPhone, σημειώνεται ανάσχεση και άλλων γραμμών προϊόντων της Apple. Οι αγορές των iPad συνέχισαν να μειώνονται, (υποχωρώντας στα 16,1 εκατ. tablets κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2015 έναντι πρόβλεψης 17,3 εκατομμυρίων). Οι πωλήσεις των Mac μειώθηκαν σε 5,31 εκατομμύρια έναντι εκτίμησης  αναλυτών για 5,8 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν σε 74,8 εκατομμύρια έναντι 75 εκατομμυρίων που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Η μετοχή της Apple κατέγραψε σήμερα το πρωί πτώση 3,2% (δηλαδή 96,84 δολάρια) στην Ευρώπη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.