Quantcast
Η Βρετανία θέλει να συνεργαστεί με το Ιράν για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Η Βρετανία θέλει να συνεργαστεί με το Ιράν για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία δήλωσε πως επιθυμεί να συνεργαστεί με την κεντρική τράπεζα του Ιράν ώστε να διευκολύνει τις βρετανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις στη χώρα έπειτα από το λιώσιμο των πάγων στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

“Νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο και πολύ θετικό αν μπορούσαμε να αρχίσουμε έναν διάλογο σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις βρετανικές τράπεζες και στους βρετανικούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να δεσμευθούν στη χρηματοδότηση των εμπορίου και των επενδύσεων στο Ιράν”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ στον Βαλιολάχ Σεΐφ, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, σε συνάντηση που είχαν στην Τεχεράνη.

Ο Χάμοντ είπε πως οι τράπεζες, που είναι πολύ προσεκτικές λόγω των ποινών που επιβλήθηκαν στο παρελθόν από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα εναρμονίζονται πλήρως [με τις διεθνείς αποφάσεις] όταν επιστρέψουν στο Ιράν.

“Υπάρχει μεγάλη όρεξη τόσο εκ μέρους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεών μας να δεσμευθούν με την ευκαιρία του ανοίγματος του Ιράν όσο και εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών θεσμών μας να υποστηρίξουν αυτή τη δραστηριότητα αλλά βέβαια πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο”, είπε.

Ο Σεΐφ δήλωσε πως οι δύο χώρες είχαν μια θετική σχέση στο παρελθόν και πως μπορούν να κτίσουν πάνω σε αυτές τις εμπειρίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.