Quantcast
Η Ελβετία δημοσιοποιεί τα ονόματα ξένων καταθετών, ύποπτων για φοροδιαφυγή - enikonomia.gr
share

Η Ελβετία δημοσιοποιεί τα ονόματα ξένων καταθετών, ύποπτων για φοροδιαφυγή

δημοσιεύτηκε:

Η Ελβετία δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης πιθανών φοροφυγάδων που έχουν ή είχαν τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα, αναφέρει το Spiegel OnLine σε δημοσίευμά του!

Αν κάποιος έχει ή είχε καταθέσεις στην Ελβετία, μπορεί να δει το όνομά του να είναι αναρτημένο – ορατό για όλους – στο διαδικτυακό portal της κυβέρνησης της χώρας (Schweizer Bundesblatt). 

Η ελβετική φορολογική διοίκηση δημοσιοποιεί στο portal αυτό τα ονόματα πιθανών φορολογικών απατεώνων από το εξωτερικό. Η ελβετική εφημερίδα “Sonntagszeitung” αναφέρθηκε σε δεκάδες πρόσωπα, τα οποία φιγουράρουν στην ιστοσελίδα με τα πλήρη ονόματά τους ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο με τα αρχικά τους.

Μεταξύ των ονομάτων είναι και ένας μακρινός απόγονος  του καγκελάριου Ότον φον Μπίσμαρκ, ο Francisco José Ortiz von Bismarck, για τον οποίο υπήρξε ανάρτηση στο portal στις 21 Απριλίου.

Το Spiegel αναφέρει ότι οι ελβετικές φορολογικές Αρχές είναι νομικά υποχρεωμένες να ενημερώνουν τα θιγόμενα πρόσωπα ότι υπάρχει εναντίτον τους αίτημα για επίσημη βοήθεια από το εξωτερικό, διότι μόνο όταν αυτά γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία θα μπορούν ενδεχομένως να αμυνθούν νομικά. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.