Quantcast
Η Γαλλία θα μειώσει το ποσοστό του δημοσίου στη Renault όταν βελτιωθεί η τιμή της μετοχής - enikonomia.gr
share

Η Γαλλία θα μειώσει το ποσοστό του δημοσίου στη Renault όταν βελτιωθεί η τιμή της μετοχής

δημοσιεύτηκε:

Η Γαλλία δεν θα προχωρήσει με τη σχεδιαζόμενη μείωση του ποσοστού της στη Renault έως ότου να ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό και πάλι στο επίπεδο του 15% μετά την προσωρινή αύξησή του στο 19,7% τον περασμένο Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει διπλά δικαιώματα ψήφου σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας το 2015.

Χθες, η μετοχή της Renault υποχώρησε κατά 8,9% μετά την αποκάλυψη ότι οι γαλλικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία της στο πλαίσιο έρευνας για υποεκτιμημένες εκπομπές των κινητήρων στον απόηχο του σκανδάλου της Volkswagen.

Σήμερα, στις 14:40 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της υποχωρούσε κατά 3% στα 75,42 ευρώ.
«Η πρόθεσή μας δεν είναι να πουλήσουμε αυτές τις μετοχές με ζημία για τον φορολογούμενο», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων στη δυτική Γαλλία.

«Θα πουλήσουμε αυτές τις μετοχές μόνο όταν θα έχουν επιστρέψει στην κανονική τους τιμή», δήλωσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η απαιτούμενη τιμή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.