Quantcast
Η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου φέρνει μείωση της παραγωγής εκτός ΟΠΕΚ - enikonomia.gr
share

Η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου φέρνει μείωση της παραγωγής εκτός ΟΠΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της ανάπτυξης της παραγωγής εκτός του ΟΠΕΚ αυτό το έτος, ενισχύοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο του Οργανισμού, όπως εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.

“Μια ανάκαμψη των τιμών – χωρίς να υπολογίζεται κάποια σημαντική διαταραχή – μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά πληθαίνουν τα σημάδια ότι θα αλλάξει η παλίρροια”, αναφέρει η IEA στη μηνιαία της έκθεση για την αγορά.

Η IEA μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση στην προσφορά εκτός του ΟΠΕΚ αυτό το έτος κατά 350.000 βαρέλια την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, περιμένει αύξηση κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση για πετρέλαιο του ΟΠΕΚ αυτό το έτος στα 29.2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Παρ΄ όλα αυτά η παραγωγή από τις ΗΠΑ αναμένεται να παραμείνει ισχυρή αυτό το έτος, με την ανάπτυξη της προσφοράς να μειώνεται κατά μόλις 80.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την IEA.

Στο μεταξύ, η παραγωγή του ΟΠΕΚ συνεχίζει να ξεπερνά τις προβλέψεις για την πορεία της ζήτησης αλλά και το ανώτατο όριο του Οργανισμού στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με την IEA, η παραγωγή του OPEC αυξήθηκε κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο στα 30,48 εκατ. βαρέλια την ημέρα, παραμένοντας για όγδοο κατά σειρά μήνα πάνω από το επίσημο όριο του Οργανισμού.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.