Quantcast
Η Κίνα εμπόδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη του 2016 - enikonomia.gr
share

Η Κίνα εμπόδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη του 2016

δημοσιεύτηκε:

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Κίνα, αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς, βάζοντας φρένο στα σχέδια για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2016, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Μελέτες των ΟΟΣΑ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβλέπουν νέα επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Κίνας το 2016.

Σύμφωνα με τους οργανισμούς, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα το 2016, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερη των προσδοκιών ανάπτυξη θα έχουμε στην Ευρώπη.

Η Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές θα κερδίσουν σημαντικό έδαφος στην παγκόσμια αγορά το ερχόμενο έτος.

«Η παγκόσμια οικονομία έχει κολλήσει», δηλώνει ο Bart van Ark, επικεφαλής οικονομολόγος της Conference Board. Η Conference Board προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,8% το επόμενο έτος, με μικρή βελτίωση από το 2,5% το τρέχον έτος.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι λίγο πιο αισιόδοξη: το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,3% το επόμενο έτος από 2,9% το 2015.

Η κινεζική κυβέρνηση επιμένει να δημοσιεύει στοιχεία τα οποία προβλέπουν σημαντική ανάπτυξη τους ερχόμενους μήνες, με τους οικονομικούς οργανισμούς όμως να αμφισβητούν έντονα τις προβλέψεις της.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πρώτων υλών, όπως το πετρέλαιο και ο χαλκός, στον κόσμο. Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην οικονομία της επηρεάζει άμεσα και την οικονομία των χωρών που έχουν εμπορικές σχέσης μαζί της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.