Quantcast
«Η κρίση ρευστότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέα οικονομική κρίση» - enikonomia.gr
share

«Η κρίση ρευστότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέα οικονομική κρίση»

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με τον Norval Loftus, επικεφαλής επικεφαλής επενδύσεων της Allegra Asset Management, τα πράγματα για τα υπό διαπραγμάτευση εταιρικά ομόλογα δεν είναι τόσο εύκολα όσο στο παρελθόν. «Είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα συγκρίνοντάς τα με αυτό που ίσχυε πριν έξι ή επτά χρόνια», αναφέρει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph και προσθέτει: «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η κατάσταση είναι ακόμη σκληρότερη από ό,τι ήταν πριν από έξι ή επτά μήνες. Η κατάσταση γίνεται διαρκώς όλο και πιο δύσκολη».

Όπως σημειώνεται στην ανάλυση της Telegraph, Norval Loftus, δεν είναι ο μόνος γνώστης των αγορών που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Οι επενδυτές σε όλες τις αγορές εταιρικών ομολόγων το βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο να αγοράσει και να πουλήσει κανείς το χρέος μίας εταιρείας . Και ορισμένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι «η έλλειψη ρευστότητας θα μπορούσε να γίνει η σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της επόμενης κρίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές», όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Άλλωστε, όταν το «ζωνάρι» των τραπεζών σφίγγει, η ρευστότητα -κυρίως ευρωπαϊκών και αμερικανικών πιστωτικών αγορών- εξατμίζεται  αναγκάζοντας τις ρυθμιστικές αρχές και τις κεντρικές τράπεζες να προειδοποιούν για το δυσμενές περιβάλλον συναλλαγών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.