Quantcast
Η Μόσχα καλεί Βερολίνο και Παρίσι να περιφρουρήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Η Μόσχα καλεί Βερολίνο και Παρίσι να περιφρουρήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Η Ρωσία έκανε σήμερα έκκληση στη Γερμανία και τη Γαλλία να διασφαλίσουν ότι το Κίεβο δεν θα επιχειρήσει να ενθαρρύνει τη βία στην ανατολική Ουκρανία ώστε να αποφασίσουν οι ΗΠΑ την αποστολή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ δύο Ουκρανοί στρατιώτες κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία ότι το Κίεβο ενδέχεται να προχωρήσει σε “προκλήσεις” στην προσπάθειά του να πείσει τις ΗΠΑ να βοηθήσουν με την αποστολή όπλων.

“Προβοκάτορες στο Κίεβο…ενδέχεται να προσπαθήσουν να προκαλέσουν αναμένοντας ότι αυτό θα επηρεάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και ότι θα συρρεύσουν όπλα στην Ουκρανία”, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή.

“Είμαι πεπεισμένος ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, ως οι σημαντικότεροι παίκτες…, θα πρέπει να αποτρέψουν μία τέτοια τροπή των γεγονότων”, είπε ο Λαβρόφ κι επανέλαβε την αντίθεση της Μόσχας στην αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στην Ουκρανία αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση. Το Παρίσι και το Βερολίνο διαμεσολάβησαν για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, αλλά η εκεχειρία παραμένει εύθραυστη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.