Quantcast
Η πιο «τσουχτερή» χρονιά για τις τράπεζες το 2014 - enikonomia.gr
share

Η πιο «τσουχτερή» χρονιά για τις τράπεζες το 2014

δημοσιεύτηκε:

Σε επίπεδα-ρεκόρ έφτασε εντός του 2014 το συνολικό ποσό για πρόστιμα και νομικούς διακανονισμούς για τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, το ποσό ξεπέρασε τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια-ποσό που αντιστοιχεί, σύμφωνα με τους Financial Times, με το ΑΕΠ της Κροατίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου πενταπλασίασε εντός του έτους τον μέσο αριθμό των προστίμων που επιβάλλει από τις 624.000 λίρες στα 3,2 εκατομμύρια λίρες.

Το μεγαλύτερο χτύπημα, πάνατως,  ήρθε για τις αμερικανικές τράπεζες. Η Bank of America συμφώνησε τον Αύγουστο  να πληρώσει το ποσό- ρεκόρ των 16.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο διακανονισμού για υπόθεση παραπλάνησης επενδυτών πριν την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι ρυθμιστικές αρχές περιμένουν τώρα την πλήρη καταβολή των ποσών που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες. Μάλιστα, το 2015 αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των προστίμων προς τις τράπεζας, καθώς στις ΗΠΑ αναμένεται να υπάρξει και εκδίκαση υποθέσεων για διαφορές μεταξύ ιδιωτών και τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.