Quantcast
Η Ρεμπέκα Μπρουκς επιστρέφει στη News Corp ως επικεφαλής των βρετανικών εφημερίδων - enikonomia.gr
share

Η Ρεμπέκα Μπρουκς επιστρέφει στη News Corp ως επικεφαλής των βρετανικών εφημερίδων

δημοσιεύτηκε:

Η Ρεμπέκα Μπρουκς θα επιστρέψει στην παλιά της θέση και θα αναλάβει επικεφαλής των εφημερίδων του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ στη Βρετανία, έγραψε χθες η εφημερίδα Financial Times, έναν χρόνο μετά την αθώωσή της για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η επάνοδός της στη News Corp ενδέχεται να γίνει πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη πρόσωπα που είναι ενήμερα σχετικά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είχε μεταδώσει τον Μάρτιο ότι η Μπρουκς, η άλλοτε εκδότρια της εφημερίδας News of the World, που θεωρείται προστατευόμενη του Μέρντοκ, βρισκόταν σε συζητήσεις για την επιστροφή της στη News Corp.

Η News UK, η εταιρεία του ομίλου του Μέρντοκ στην οποία ανήκουν οι βρετανικοί του τίτλοι, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Μπρουκς είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών. Μια έρευνα που διεξήχθη το 2011 και το 2012 είχε αποκαλύψει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στα έντυπα του ομίλου του Μέρντοκ, στελέχη της αστυνομίας και κορυφαίους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Μπρουκς, η οποία μέσα σε 14 χρόνια έγινε από απλή συντάκτρια επικεφαλής της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, είχε φιλική σχέση με τους τρεις τελευταίος πρωθυπουργούς της χώρας, περιλαμβανομένου του Κάμερον, και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτιζε συχνά στο πλευρό του Μέρντοκ.

Παραιτήθηκε τον Ιούλιο 2011, όταν κορυφώνονταν οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές συντακτών της News of the World.

Εάν επιβεβαιωθεί, η επιστροφή της θα προκαλέσει πιθανότατα αντιδράσεις, ιδιαίτερα μεταξύ των θυμάτων των υποκλοπών.

Στη δίκη για τις υποκλοπές, η Ρεμπέκα Μπρουκς είχε πει πως ανελίχθηκε δουλεύοντας σε ΜΜΕ στα οποία κυριαρχούσαν επιθετικοί άνδρες και συχνά ένιωθε έξω από τα νερά της, παρότι προβιβαζόταν με ταχείς ρυθμούς.

Η Μπρουκς είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στη συνωμοσία για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων, με στόχο να εξασφαλίζει ο όμιλος αποκλειστικές ειδήσεις, αλλά και ότι ενέκρινε παράνομες πληρωμές σε κρατικούς λειτουργούς για να παρακωλυθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Η Μπρουκς αρνήθηκε τις κατηγορίες. Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει πως εάν δεν γνώριζε, ήταν μάλλον ανίκανη — κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να αληθεύει.

Μολαταύτα η Ρεμπέκα Μπρουκς αθωώθηκε τον Ιούνιο του 2014, έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε οκτώ μήνες.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.